امروزه بیشتر جوانان به دنبال کارهایی هستند که کاربرد دارد و در عین حال بازار کار و درآمد خوبی راهم دارد. به همین دلیل شغل دندانسازی جز مشاغل پرطرفدار است. دندان جز مهمترین اعضا محسوب می شود به همین دلیل مردم به شدت به آن اهمیت می دهند و افرادی متخصص با ساخت دندان برای دیگران درآمدزایی می کند.

خیلی از افراد تصور میکنند شغل دندانپزشکی و دندانسازی تفاوت ندارد در صورتی که این دو کاملا باهم متفاوت اند. دندانساز به ساخت دندان های مصنوعی و قرار دادن آن در محل خود می باشد  و همین باعث شده که بسیاری از افراد ماهیت این شغل را دوست داشته باشند. اما امروزه به دلیل جایگزین شدن روش های ایمپلنت و ترمیم دندان، درآمد حاصل از دندانسازی کمتر شده است.

توصیه ما به کسانی که به این شغل علاقه دارند و قصد وارد شدن در رشته دندانسازی را دارند این است که قبل از شروع تمام نکاتی که در پیرامون این رشته می باشد را بررسی کنند.

محیط کار دندانسازی

در مورد محیط کاری دندانسازی می توان گفت که محیط های مختلفی وجود دارد. افراد می توانند به طور مستقل در مطب خود به قالب گیری و ساخت دندان اقدام کنند. برخی دیگر با کار کردن در کنار یک متخصص به صورت کارآموز مشغول به کار می شوند.

جالب است بدانید کارخانه ها و شرکت های مناسبی به ساخت انواع دندانها مشغول هستند که شما هم می توانید در آن مکانها مشغول به همکاری شوید. در واقع محیط های کاری مختلفی است تا افراد بتوانند به راحتی نسبت به انجام این کار مشغول شوند. شما می توانید با توجه به شرایط و علاقه تان در فضای مورد نظر فعالیت خود را آغاز کنید.

مزایای شغل دندانسازی چیست؟

دندانسازی از مشاغل زیر شاخه گروه علوم پیراپزشکی بوده و در واقع حرفه ای است که همراه و در کنار دندانپزشکی، وظیفه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی را به دسته ای از بیماران دندانپزشکی یا بیماران پروتزهای دندانی ، برعهده دارد.

از دیگر مزایای شغل دندانسازی می توان به سطح اجتماعی بسیار مناسب شغل دندانسازی در اجتماع و همچنین شرایط محیط کاری و شغلی بسیار ایده ال آن اشاره نمود.

“تنها لازم است که دندانسازی را بصورت تخصصی بلد باشید و حرفه ایی انجام دهید که این امر با آموزشهای دندانسازی عملی مرکز ایران پروتز ممکن می شود “

مهمترین پارامتر نه تنها در شغل دندان سازی بلکه در تمامی رشته ها علاقه مندی است. اگر بدون علاقه پا به این عرصه بگذارند پس از مدتی شغلی خسته کننده و کسل کننده می شود. به دلیل سخت بودن و نیاز به تلاش زیاد داشتن بدون علاقه وارد شدن افراد را تحت فشار قرار می دهد.

پس اگر جزء افرادی هستید که علاقه دارید در یاد گرفتن و انجام دادن این شغل مصر تر باشید. و اگر به خاطر درآمد یا اسم و پافشاری خانواده است هرگز دندانسازی را انتخاب نکنید که نمی توانید در شغل خود موفق باشید.

دندانسازی

 تحصیلات لازم در دندانسازی

افرادی که در گذشته به این شغل روی می آوردند تحصیلات آکادمیک خاصی نداشتند و بیشتر آنها تجربه هایشان به صورت تجربی بود. اما امروزه افراد می توانند با تحصیل در رشته مربوطه به این شغل پا بگذارند. نمی شود گفت افرادی که درگذشته با کار کردن در مطب های مختلف فعالیت می کردند بهتر یا بدتر از کسانی است که به تحصیلات آکادمیک دارند، هستند. تنها پارامتری که برای نشان دادن بهتر بودن آنهاست تجربه و مهارتی است که دارند.

افراد با توجه به توانمندی ها و اطلاعاتی در این حوزه دارند، اگر تجربه کافی در مقوله لابراتور دندانسازی و یا دارای مدرک دانشگاهی باشند به راحتی می توانند مجوز تاسیس را از سازمان وزارت بهداشت اخد کنند.

باور های غلطی در رشته دندانسازی وجود دارد که در ادامه به گفتن چند مورد از آنها می پردازیم.

تصور می کند افرادی که هزینه های بیشتری را میگیرند از مهارت بیشتری هم برخوردار هستند در صورتی که در خیلی از این مواقع این افراد هدف شان سوء استفاده است پس برای مطمئن شدن از تخصص دندانساز می توانید از تجربه هایی که دیگران داشته اند استفاده کنید.

موقعیت شغلی دندانسازی در ایران

حقیقت این است که روز به روز با توجه به شروع افزایش میانگین تعداد نیازمندان پروتزهای دندانی ، بیماران در حوزه سلامت و بهداشت دهان و دندان افزوده می شود.

در پی این نیاز و با نگاه دقیقتر به حوزه دندانپزشکی رشد چشمگیری را مشاهده کرده ایم  و سرمایه گذاران زیادی وارد این بخش از فعالیتهای پردرآمد شده اند.

از رشد تعداد کلینیک های دندانپزشکی می توانید به خوبی این موضوع را درک کنید. از موارد زیبایی تا ایمپلنت ها و پروتزهای ثابت و متحرک که جای خود را در بازار بصورت گسترده ایی باز کرده اند.

ورود به بازار کار پروتز دندان

ساخت و تهیه دندان های مصنوعی ، پلاک های ارتودنسی و پروتز های ثابت و متحرک ، در حیطه کاری کارشناس پروتز دندان قرار می گیرد. پروتز ، جسمی است که جایگزین یک عضو از دست رفته می شود و دندانساز دقیقا همین کار را می کند یعنی با کمک پروتز ، به احیای دندان ها می پردازد.

بازار کار پروتز دندان عامل اصلی محبوبیت این رشته است زیرا اکثر فارغ التحصیلان این رشته اگر توانمندی و تبحر کافی را داشته باشند ، به سرعت وارد شغل خود می شوند. محل فعالیت تکنسین پروتز دندانی در کلینیک های دندانپزشکی و لابراتور شخصی یا دولتی است و فضای کاری این شغل کاملا بهداشتی است و به دلیل ارتباط مستقیم شغل پروتز دندانی با سلامت مردم ، رعایت کامل بهداشت ضرورت ویژه ای دارد.

متخصصان پروتز دندان رابطه مستقیم با بیماران ندارند و بیشتر ارتباط آن ها با دندانپزشکان است. البته نباید وظایف کاری کارشناس پروتز دندان را با شغل دندانپزشکی مقایسه کنید زیرا دندانپزشک کارهای درمانی و زیبایی را انجام می دهد و با قالب گیری دندان بیماران ، ساخت دندان را به دندانساز می سپارد بنابراین کار تکنسین پروتز دندانی مکمل کار دندانپزشکی است و بدون حضور او ، بخش مهمی از فعالیت های دندانسازی دچار اختلال خواهد شد.

لازم است به این نکته توجه داشته باشید که دانشجویان رشته پروتز دندان برای آنکه در ورود به بازار کار موفق تر شوند ، در ترم های پایانی دوره های کارآموزی را در آزمایشگاه های مربوط می گذرانند و هم چنین برای تبحر بیشتر ، دوره طرح تعهد خدمت را نیز باید طی کنند.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان امتیاز داده نشده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.