بعد از خراب شدن و آسیب دیدن دندان‌های اصلی، استفاده از دندان‌های مصنوعی یک راهکار مفید برای جایگزین کردن فضای خالی دندان‌ها محسوب می‌شود که ظاهری یک دست به دندان‌های شما می‌بخشد. این نوع دندان انواع مختلفی دارد و معمولا از آن هم به صورت دندان مصنوعی ثابت و هم دندان مصنوعی متحرک استفاده می‌شود.

دندان مصنوعی چیست؟

دندان مصنوعی، راه حلی رایج برای کسانی است که به دلایل مختلف مانند پوسیدگی دندان، آسیب یا سن، دندان های طبیعی خود را از دست داده اند. دندان های مصنوعی به گونه ای طراحی شده اند که ظاهر و احساس دندان های طبیعی را تقلید می کنند و حس اعتماد به نفس را برای استفاده کنندگان خود فراهم می کنند. دندان های مصنوعی ابزارهای پزشکی هستند که جایگزین دندان های از دست رفته در فک بالا، فک پایین یا هر دو فک می شوند. تکنسین های دندانپزشکی دندان های مصنوعی را از موادی مانند اکریلیک، رزین، نایلون، فلز و پرسلن می سازند.

تعریف ساده دندان مصنوعی!

دو نوع دندان مصنوعی وجود دارد: دندان مصنوعی کامل و دندان مصنوعی جزئی. دندان‌ های مصنوعی کامل زمانی مورد استفاده قرار می‌ گیرند که فرد هیچ دندانی (یا دندان سالمی) نداشته باشد، در حالی که دندان‌های مصنوعی جزئی زمانی به کار می‌روند که فرد برخی از دندان‌های طبیعی خود را دارد. دندان‌ مصنوعی به منظور پر کردن نمایه صورت و بهبود ظاهر شما طراحی شده‌ است. آنها همچنین فرآیند خوردن، جویدن و صحبت کردن را آسان‌ تر میکنند.

با دندان‌ های مصنوعی باکیفیت به دنیای لبخندی درخشان‌تر قدم بگذارید. دندان‌ های مصنوعی ما به گونه‌ای طراحی شده‌اند که ظاهر و حس دندان‌ های طبیعی را تقلید کنند. آنها راحت و بادوام هستند و با مراقبت مناسب می‌توانند یک عمر دوام بیاورند. تمیز کردن و نگهداری از آن‌ها آسان است و محیط دهانی سالم و راحتی را تضمین می‌کنند.

انواع دندان مصنوعی ثابت

دندان‌های مصنوعی ثابت انواع مختلفی دارد که هر کدام از آن‌ها دارای ویژگی‌های متمایزی هستند. در ادامه این بخش می‌توانید با انواع دندان جایگزین ثابت به طور کامل آشنا شوید.

مطلب مرتبط :  ساخت دندان مصنوعی

 ایمپلنت دندانی

یکی از رایج‌ترین و محبوب‌ترین انواع دندان مصنوعی ثابت، ایمپلنت‌های دندانی است که از آن به جای پروتزهای متحرک استفاده می‌شود. از این روش معمولا برای یک یا چند عدد دندان از دست رفته استفاده می‌شود. در این روش دندان به صورت اختصاصی و با توجه به شرایط هر فرد طراحی و تولید می‌شود. سپس ایمپلنت دندان با استفاده از یک پیچ روی استخوان فک قرار می‌گیرد. این دندان‌ها ظاهری طبیعی دارند و دوام آن‌ها بسیار زیاد است. در صورت آسیب به این دندان‌ها، می‌توانید بدون نگرانی آن‌ها را تعویض کنید. بهترین دندان مصنوعی برای افراد جوان همین نوع دندان است که ظاهری بسیار طبیعی دارد.

دندان پروتز با پایه ‌ایمپلنت

این دندان با پایه ‌ایمپلنت یک روش متفاوت نسبت به ایمپلنت دندانی است که در آن دندان‌ها روی  بافتی شبیه به لثه قرار دارند و به جای این که دندان به صورت مستقیم روی فک قرار بگیرد، این قسمت روی استخوان فک شما متصل می‌شود. این روش معمولا برای افرادی که همه یا چندین دندان خود را از دست داده‌اند مناسب است. استفاده از پروتز بر پایه ‌ایمپلنت، موجب می‌شود تا فرد در زمان صحبت کردن و غذا خوردن احساس راحتی بیشتری را تجربه کند. در این روش باید فرد لثه و استخوان‌های فک قوی داشته باشد. در غیر این صورت لازم است فرد ابتدا تحت عمل پیوند استخوان در ناحیه فک قرار بگیرد و بعد از این که تراکم استخوان به حد مناسب رسید، می‌توانید از پروتز ثابت استفاده کند.

ایمپلنت All on ۴

در این نوع ایمپلنت که به آن ایمپلنت قوس کامل نیز گفته می‌شود، همه دندان‌ها کشیده می‌شود و یک قوس کامل دندان، روی ۴ ایمپلنت تکی قرار می‌گیرد. این روش بسیار بادوام است که برای جاسازی نیاز به جراحی فک دارد. از آن جایی که در این روش ایمپلنت‌ها در یک زاویه فک قرار می‌گیرند، تراکم بالا و استحکام زیاد استخوان فک چندان اهمیتی ندارد. این روش دندان مصنوعی برای افراد دیابتی یا کسانی که تراکم استخوان فک پایینی دارند، گزینه مناسبی محسوب می‌شود.

مطلب مرتبط :  دندان مصنوعی اقساطی

پروتز جزئی ثابت (implant-supported bridge)

پروتز جزئی یا بریج متکی به ایمپلنت، معمولا برای ۲ یا چند دندان از دست رفته استفاده می‌شود. در این روش دندان به طور دائمی روی استخوان لثه پیچ یا چسب می‌شود. این روشی زمانی استفاده می‌شود که فرد بیشتر از ۲ دندان پشت سر هم خود را از دست داده باشد. در این روش دندان اول و آخر به صورت ایمپلنت در لثه پیچ می‌شود و دندان‌های وسط به آن متصل می‌شوند و از این ایمپلنت‌ها به عنوان پایه برای نگه داشتن دندان‌های وسط استفاده می‌شود.

دندان

 

بریج ثابت

یکی دیگر از انواع دندان مصنوعی، بریج ثابت است. این روش زمانی که فرد چند دندان پشت سر هم خود را از دست داده است، استفاده می‌شود. در این روش از دندان‌های دو طرف به عنوان پشتیبان برای نگه داشتن روکش دندان‌های میانی استفاده می‌شود. دوام این روش بین ۵ تا ۱۵ سال است و پس از آن باید دوباره تمدید شود.

انواع دندان مصنوعی متحرک

اگر لثه شما مقاومت زیادی ندارد، بهتر است برای دندان‌های جدید خود از دندان‌های متحرک استفاده کنید. در این بخش می‌توانید با رایج‌ترین روش‌های اجرای دندان مصنوعی متحرک آشنا شوید.

دندان مصنوعی پارسیل (تکه ای)

این جایگزین های دندان، دندان های مصنوعی هستند که جایگزین دندان های از دست رفته در دهان فرد می شوند. آنها توسط بافت های اطراف و دندان های باقی مانده حمایت می شوند. دندان مصنوعی های جزئی معمولاً متحرک هستند و زمانی استفاده می شوند که یک یا چند دندان طبیعی در فک بالا یا پایین باقی بماند. توجه به این نکته مهم است که در حالی که پارسیل ها می توانند کیفیت زندگی شما را با بازگرداندن توانایی جویدن و صحبت کردن به میزان قابل توجهی بهبود بخشند، اما برای استفاده شبانه روزی در نظر گرفته نشده اند. اکثر دندانپزشکان برداشتن دندان مصنوعی جزئی را در شب و تمیز کردن آنها را توصیه می کنند.

مطلب مرتبط :  بهترین مارک دندان مصنوعی

دندان مصنوعی ژله ای

دندان مصنوعی ژله ای نوع خاصی از پارسیل است که از رزین نایلون ترموپلاستیک ساخته می شود. آنها برای جایگزینی چند دندان از دست رفته طراحی شده اند و احساس سبکی و انعطاف پذیری را برای فرد فراهم می کنند. انعطاف پذیری آنها باعث می شود تا با حرکات و تغییرات در دهان فرد سازگار شوند. دندان های مصنوعی ژله ای به دلیل نوع مواد استفاده شده گرانتر از دندان مصنوعی معمولی هستند، اما نسبت به جایگزینی دندان دائمی ارزانتر هستند.

هزینه دندان مصنوعی ژله ای برای هر قوس متغییر است که بستگی به عوامل متعددی دارد. آنها به شدت به لثه های شما می چسبند و نیازی به چسب دندان مصنوعی یا گیره های فلزی ندارند. دندان مصنوعی ژله ای برای راحتی بیشتر و دوام بالا طراحی شده اند. آنها سبک هستند و فاقد فلز هستند. با این حال، دندان مصنوعی های ژله ای معمولاً حجیم‌تر از دندان مصنوعی های فلزی هستند، زیرا اگر بیش از حد نازک ساخته شوند، ممکن است بشکنند.

دندان مصنوعی کامل

یکی از قدیمی‌ترین و البته پرطرفدارترین انواع دندان مصنوعی متحرک برای لثه‌های تحلیل رفته و افرادی که هیچ دندانی در دهان خود ندارند، پروتز کامل دندان است. در این روش دندان‌ها روی پایه‌ای به رنگ لثه قرار دارند و فرد می‌تواند شب‌ها دندان را از دهان خود خارج کند و بشوید. این دندان‌ها بهتر است هر ۵ تا ۷ سال یک بار عوض شوند و هر چقدر بهتر از آن‌ها مراقبت کنید، ماندگاری آن‌ها بیشتر می‌شود.

5/5 - (1 امتیاز)